skip to Main Content
Hair & Make-Up Tips Van Expert Amanda Rijff

Hair & Make-Up Tips van Expert Amanda Rijff

Hoi allemaal, mijn naam is Amanda Rijff. Ik ben make-up artist, beauty expert, journalist en auteur van het boek FLAWLESS. Leuk, want mij is gevraagd om iets te vertellen over, of hoe, ik mijn kleding en make-up altijd weet te matchen met mijn steeds wisselende kapsels. Met dank aan een Chokka’s. Nou heb je even?

Tja, ik moest hier echt even over nadenken. Voor mij is mijn make-up signatuur: the flawless face, wat zoveel wil zeggen als ‘opgemaakt zijn zonder er in de basis opgemaakt uit te zien’, net zo belangrijk als je kledingstijl en kapsel. Je bent immers je eigen visitekaartje.

Tip 1: De vraag die ik mezelf stel bij het dagelijks afleveren van mijn totaal plaatje is: wat wil ik uitstralen, en klopt mijn spiegelbeeld met hoe ik me voel. Ik ben erachter dat ik mijn dagelijkse kleurkeuze bepaal op basis van gevoel. Voordat ik als visagist aan de slag ging heb ik als inkoper en stylist in de mode-industrie gewerkt, waarbij ik mijn eigen mode-handschrift heb ontwikkeld. Dit helpt natuurlijk ook bij het bepalen van matching kleuren en stijlen.

Tip 2: Het leukste vind ik om te mismatchen door complementerende kleuren te dragen die elkaar versterken. Dit doe ik door het contrast te zoeken. Nu heb ik bijvoorbeeld blauw haar, het contrast zoek ik door make-up kleuren te dragen die een blauwe ondertoon hebben, maar toch warmte uitstralen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fuchsia lipstick gecombineerd met koperkleurige oogschaduw.

Tip 3: Op het gebied van kleding kan ik volledig in het zwart gekleed zijn, maar als detaillist vind ik passende kleuren combinaties in mijn accessoires, jawel, een echte fetisjist zoals sjaals, tassen, lint en zelfs mijn schoenen.

Tip 4: Soms komt er een beetje durf bij kijken om andere kleuren en kleding combinaties te maken dan je gewend bent. Ga het vooral proberen, je zult versteld staan.

Back To Top
×Close search
Search